Schuifkasten op maat

Meer over wonen in ’t Gooi

Geplaatst op

Het Gooi of het Gooiland (benaming van vroeger) is een streek in de provincie Noord-Holland. ’t Gooi is een ‘verzamelnaam’ van verschillende gemeenten namelijk, Blaricum, Bussum, Eemnes, Hilversum, Huizen, Laren en Naarden. Soms worden Weesp en Wijdemeren ook nog tot deze streek gerekend, maar behoren eigenlijk tot de Vechtstreek. Het Gooi heeft veel mooie en belangrijke beschermde natuurgebieden, authentieke dorpen en staat vooral bekend om haar villabouw. Wanneer je op zoek bent naar een woning in Het Gooi raden we je aan om een aankoopmakelaar in de arm te nemen. Benieuwd naar het huidige woningaanbod? Neem dan bijvoorbeeld eens een kijkje bij Makelaar Huizen of een van de andere gemeenten in ’t Gooi. 

Huizen

Huizen was vroeger een boeren- en vissersdorp, maar groeide al vrij snel door tot een van de snelgroeiende gemeente van Het Gooi. Ook bedrijven weten Huizen tegenwoordig erg goed te vinden. In Huizen wonen er zo een 42000 inwoners en heeft een relatief jonge bevolking. In Huizen kun je prima shoppen, zelf op zondagen zijn de winkels in het centrum gewoon open! Daarnaast is er een goede OV-verbinding en ben je met de auto zo op de A1 en de A27. 

Blaricum

Blaricum is momenteel de rijkste gemeente van Nederland en wonen dan ook vrij veel bekende Nederlanders. Vroeger rond 1850 behoorde Blaricum tot een klein en arm boerendorp, maar dat is met de komst van de stoomtram rond 1882 snel veranderd. Veel beroemde kunstenaars vestigden ze vroeger in Blaricum, zoals Jan Sluijsters en Anton Mauve. In Blaricum wonen er momenteel zo een 12000 mensen en is goed bereikbaar met de bus en de auto. 

Bussum

Bussum is een stad geworden toen het dorp met Naarden een treinstation ging delen. In de jaren 1880 tot 1940 werden er fraaie villabuurten gebouwd en speelt Bussum, naast Hilversum een grote rol in de televisiegeschiedenis. Tegenwoordig vind je in Bussum nog steeds mooie villawijken, maar worden deze wel afgewisseld met relatief ‘normale’ buurten. In Bussum wonen zo een 34000 mensen. 

Gerelateerde berichten

3 tips voor het inrichten van een mooie slaapkamer

Een slaapkamer moet een persoonlijke plek zijn, een toevluchtsoord, dat je favoriete kleuren, gevoelens en collecties uitdrukt. Leer de belangrijkste...

Lees meer

Over ons

Meer weten over maatwerkmeubels? Design voor je woning? Lees de teksten op onze site, dan weet je zeker dat je goed zit!

Contactgegevens

Via info @ schuifkastenopmaat.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden