Schuifkasten op maat

3 tips voor het inrichten van een mooie slaapkamer

Geplaatst op

Een slaapkamer moet een persoonlijke plek zijn, een toevluchtsoord, dat je favoriete kleuren, gevoelens en collecties uitdrukt. Leer de belangrijkste regels om te onthouden bij het inrichten van je slaapkamer.

Kies een subtiele kleur

In plaats van gedurfde primaire kleuren, kies je voor rustgevende tinten en een rustgevend palet van monochromatische tinten. Denk aan de kleurentheorie: zachte tinten blauw, lavendel of groen worden als rustig en sereen beschouwd. Rijke juweel-gekleurde tinten helpen de sfeer van gezelligheid en comfort te bepalen. Deze kunnen bestaan uit geroosterde bruine tinten, diepe granaatappel of topaas. Gebruik afgezwakte versies van je favoriete kleuren in de slaapkamer. Dat kan betekenen dat je kiest voor mauve in plaats van aubergine, of pompoen in plaats van mandarijn.

Niet voorbijgaan aan het plafond

Het plafond is de vijfde wand in een ruimte. Als je in bed ligt, zie je dan een leeg, leeg oppervlak? Voeg een subtiel patroon of een zachte kleur toe. Verf het plafond een iets lichtere versie van de muurkleur. Dit zal helpen om het plafond visueel te verlagen en de ruimte een gevoel van comfort en intimiteit te geven.

Andere oplossingen zijn het sjabloneren of behangen van het plafond, het toevoegen van architectonische elementen in de vorm van balken of lijstwerk of het gebruik van een decoratieve verfbehandeling. Voor ultieme luxe, zilverbladige slaapkamer plafonds, een luifel of tented bed met een dressing die hangt aan het plafond kan omhullen je in sensualiteit en warmte, terwijl het toevoegen van textuur, design en kleur aan het plafond. Voeg een gegoten medaillon en kroonluchter van kristal of delicate tinten toe die kleur, patroon en textuur aan de “vijfde wand” boven je brengen.

Houd de slaapkamer eenvoudig

Een slaapkamer moet er gezellig en eenvoudig, verfijnd en elegant uitzien, ongeacht de stijl van inrichting die je kiest. Voor het gemak van de beweging, laat een minimum van drie meter tussen het bed en de zijwanden of grote stukken van meubilair en ten minste twee meter tussen het bed en lage meubels, zoals tafels en dressoirs. Als je rond het bed moet lopen om van de kast naar de badkamer te komen, denk dan eens na over hoe je het bed kunt verplaatsen. Mocht je erg weinig ruimte hebben, dan is een eenpersoons bedkast ook een oplossing.

Geef je slaapkamer alleen wat je nodig hebt. Een bed, een nachtkastje of twee, een dressoir en een stoel zijn noodzakelijk. Al het andere is rommelig. Als je ruimte hebt, plaats dan een ladekast in de kast.

Accessoires moeten tot een minimum worden beperkt. Kies een mooi kunstwerk, schik wat familiefoto’s, voeg bloemen en kaarsen toe en laat het met rust.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over maatwerkmeubels? Design voor je woning? Lees de teksten op onze site, dan weet je zeker dat je goed zit!

Contactgegevens

Via info @ schuifkastenopmaat.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden