Schuifkasten op maat

Inhoudelijke en meest gestelde vragen over zonnepanelen

Geplaatst op

Wij hebben informatie verzameld en omgewerkt in vragen die het meest worden gesteld door mensen over het duurzame onderwerp: zonnepanelen. Deze interessante vragen gaan jou straks helpen om je te overtuigen en een goede en juiste beslissing te nemen bij het overwegen en uiteindelijk kopen van de zonnepanelen.  

Hoe kan ik erachter komen of mijn dak geschikt is voor zonnepanelen?

Zonnepanelen werken al goed, als er voldoende licht op terechtkomt. Toch is er voor deze slimme dingen een lifehack. De zonnepanelen werken het beste als ze worden geplaatst met hun gezicht naar het zuiden en met een hellingshoek van 36 graden. Tenzij je natuurlijk een recht dak hebt. Let daarbij goed op.

Hoelang gaan mijn zonepanelen mee en wat is mijn verdiengeld?

Zonnepanelen gaan zo’n tussen de 20 en 25 jaar mee. Bij het aanleggen van zonnepanelen heb je  binnen 10 jaar je geld terugverdiend. Dan heb je 15 jaar lang profijt van gratis energie. Nog een voordeel: Je hebt ook nog eens profijt van dat je een lagere energierekening krijgt. Dat is fijn!

Het verdiengeld is afhankelijk van het type seizoen, hoeveel zonuren er zijn en het aantal uren dat er voldoende licht is.

Wat is salderen eigenlijk?

Zonnepanelen wekken energie op. Als je vervolgens teveel energie hebt, kan je dat afstaan aan het  elektriciteitsnet. De afgenomen energie mag je vervolgens verrekenen. Je meter loopt dan terug en hoef je minder kosten te betalen. Dat is nog eens een slimme uitvinding!

Als ik zonnepanelen heb, kan ik dan gebruik maken van subsidies?

Voor zonnepanelen zijn er geen landelijke subsidies geregeld. Uit onderzoek is gebleken dat het niet echt uitmaakte of zonnepanelen met of zonder subsidie waren. De zonnepanelen zijn namelijk op een of andere manier, een aantrekkelijke investering geweest. Hoe komt dat? De reden is het ontvangen van het rendement. Die zit namelijk meestal tussen de 6 en 8 procent. 

Wat heeft een omvormer te maken met zonnepanelen?

In korte woorden uitgelegd is een zonnepaneel een paneel die zonlicht omzet in elektriciteit. Dit wordt ook wel gelijkstroom genoemd. De omvormer is een wisselaar die de gelijkstroom omzet in bruikbare stroom. De bruikbare stroom komt uiteindelijk terecht in je stopcontact en kan je gebruiken voor verlichting en bij het opladen van mobiele apparaten.

 

Nu je deze blog hebt gelezen, ben je vast geïnteresseerd geraakt over zonnepanelen. Zoek je iemand die zonnepanelen aanbiedt? Dan is Apsolar.nl het ideale bedrijf waarbij je zonnepanelen in Friesland kan laten installeren. Dat is handig!

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over maatwerkmeubels? Design voor je woning? Lees de teksten op onze site, dan weet je zeker dat je goed zit!

Contactgegevens

Via info @ schuifkastenopmaat.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden