De schuifdeurkast is een kast waarvan de deuren schuiven in plaats van te draaien. Schuifdeurkasten zijn een moderne uitvinding en zijn gemaakt van aluminium, glas of hout.

Schuifdeurkasten zijn ontstaan in de jaren 1920, toen de Amerikaanse ontwerper Walter Gropius ze voor het eerst ontwierp. Gropius was lid van het Duitse Bauhaus-kunstenaarscollectief, waarvan het doel was om kunst en technologie samen te brengen. De schuifdeurkast was bedoeld als een functionalistische oplossing voor ruimtelijke problemen in kleine huizen. In de jaren 1930 en 1940 werden schuifdeurkasten steeds populairder in Europa en Noord-Amerika.

In de jaren 1950 en 1960 werden schuifdeurkasten steeds meer gemaakt van aluminium en glas in plaats van hout. In de jaren 1970 werden schuifdeurkasten steeds meer geassocieerd met luxe en werden ze vaak gebruikt in chique kantooromgevingen of in lofts.

Tegenwoordig zijn schuifdeurkasten nog steeds populair, hoewel ze minder vaak worden gezien dan andere soorten kasten. Schuifdeurkasten zijn echter nog steeds verkrijgbaar in een verscheidenheid aan stijlen, maten en prijsklassen.

Wat is een schuifdeurkast?

Een schuifdeurkast is een kast die is voorzien van schuifdeuren in plaats van de traditionele deuren die op en neer bewegen. Schuifdeurkasten zijn meestal groter dan andere soorten kasten, waardoor ze perfect zijn voor het opbergen van grote hoeveelheden spullen.

Wat is een archiefkast?

Een archiefkast is een kast die wordt gebruikt om documenten en andere zaken te bewaren die van belang zijn voor het beheer van een organisatie.

Het verschil tussen een schuifdeurkast en archiefkast?

Een schuifdeurkast is bedoeld voor het opbergen van spullen die je niet dagelijks nodig hebt, maar die je wel makkelijk wilt kunnen opbergen en weer tevoorschijn halen. Een archiefkast is bedoeld voor het opbergen van archiefmateriaal, zoals oude documenten of boeken.