Schuifkasten op maat

De vele voordelen van laminaat

Geplaatst op

Hoeveel mensen in Nederland hebben een laminaatvloer. De redenen waarom ze voor dit type vloer kiezen lopen sterk uit een punt we nemen in deze blog een aantal van deze redenen met je door, zodat je ook zelf kunt kijken of laminaat iets voor jou is. Lees snel verder en laat je inspireren.

Laminaat en meubels 

Wanneer je meubels hebt gekocht of het laten maken Dan wil je natuurlijk dat de vloer bijpassend. Het leuke van laminaat is dat in verschillende tinten komt die erg populair zijn en ook matchen met de tinten die verschillende meubels tegenwoordig hebben. Natuurlijk spelen laminaatmakers in op de verschillende populaire tinten en kleuren die in een bepaalde periode zeer goed verkocht worden. Het is dan altijd belangrijk om te kiezen voor tinten die een beetje tijdloos zijn zodat ze, ondanks dat er bijvoorbeeld weer nieuwe trend zijn, nog steeds urgent en mooi zijn.

Laminaat is duurzaam 

Een vloer van laminaat is erg duurzaam en ook voordelig qua prijs, daarom zijn mensen enthousiast over dit type vloer. Starters kiezen ook voor laminaatvloeren vanwege de hierboven genoemde redenen. 

Je kunt met een vochtige doek makkelijk het laminaat dweilen. Daarna is het wel slim om eventjes met een droge doek er overheen te gaan, want laminaat is niet per se heel gek op vocht. Daarbij is laminaat erg sterk en gaat wel zo’n 15 a 20 jaar mee. Dan kun je in de tussentijd sparen voor bijvoorbeeld een gietvloer of parketvloer. Of natuurlijk gewoon weer een laminaatvloer kiezen, want dit zijn hele mooie en degelijke vloeren.

Er bestaan verschillende diktes laminaat en ook laminaat soorten met een andere toplaag. Deze factoren bepalen de kwaliteit van het laminaat. Hoe dikker het laminaat en hoe beter de toplaag des te intensiever het gebruikt kan worden. Wanneer je bijvoorbeeld laminaat op zolder legt, dan hoef je doorgaans daar geen heel dik laminaat neer te leggen, omdat je daar niet meer heel veel mensen tegelijk elke dag overheen loopt. Laminaat dat in de gang ligt heeft natuurlijk in dit opzicht een andere belasting. 

Laat je informeren hierover en blijf onze blogs volgen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over maatwerkmeubels? Design voor je woning? Lees de teksten op onze site, dan weet je zeker dat je goed zit!

Contactgegevens

Via info @ schuifkastenopmaat.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden