Schuifkasten op maat

Alles over het spiraalmatras en het traagschuim matras

Geplaatst op

Het kopen van een goed matras is lastig. Als je een showroom binnenloopt – na de hele dag gelopen te hebben door de woonmall – ligt letterlijk elk matras lekker voor de drie seconden dat je erop ligt. Een verkoper kun je meer vertellen over de soorten matrassen, maar een overzichtelijke ‘guide’ is ook wel handig. Lees hieronder daarom alles over spiraalmatrassen en traagschuimmatrassen. Het voordeel van het kopen van een matras online, is dat je vaak een proefslapen periode hebt, waardoor je het matras altijd nog kunt inwisselen voor een ander matras. Kijk voor het online kopen van een of meerdere matrassen op Matrassenman.nl. Mocht je toch eerst even willen proefliggen in de showroom, kan dit natuurlijk ook.

Innerspring/spiraalmatrassen

Matrassen met een binnenvering is het type matras dat het meest is verkocht. Ze bestaan dan ook al sinds het begin van 1900. Ze zijn gemaakt van stalen spoelen, die samenpersen wanneer er gewicht op het matras ligt. De vorm, grootte en het aantal spoelen kunnen per matras en merk variëren. In het algemeen betekent het dat hoe meer spoelen er in het matras zitten, hoe hoger de kwaliteit van het matras is. Het voordeel van dit soort matrassen is dat deze betaalbaar zijn. Wel hebben binnenveringen de neiging om sneller te verslijten dan andere typen matrassen.   

Traagschuim matrassen 

In 1966 vond NASA traagschuim uit om de veiligheid van vliegtuigkussens te verbeteren. Vandaag de dag wordt traagschuim op grote schaal gebruikt in een verscheidenheid aan commerciële toepassingen, waaronder matrassen, kussens, dekens, meubels, schoenen en rolstoelstoelen.

Het heeft een paar decennia geduurd voordat bedrijven een goedkope en betrouwbare manier vonden om traagschuim te produceren en op grote schaal beschikbaar te maken. Uiteindelijk kwam in 1991 het eerste traagschuim bed beschikbaar – de “Tempur-Pedic Swedish Mattress”.

Tegenwoordig is een matras van traagschuim erg populair. Wanneer je met je lichaamsgewicht op dit soort kussen drukt, zul je merken dat het matras vormt naar je lichaam, als je van het matras afgaat vormt hij langzaam terug naar de oorspronkelijke vorm. Deze extra demping en ondersteuning maakt een traagschuim matras ideaal voor zijslapers en mensen die lichamelijke pijnen hebben en extra zachtheid willen.

Andere voordelen van traagschuim zijn:

  • Drukpuntontlasting
  • Juiste uitlijning van de wervelkolom
  • Anti- huisstofmijt en allergenen

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over maatwerkmeubels? Design voor je woning? Lees de teksten op onze site, dan weet je zeker dat je goed zit!

Contactgegevens

Via info @ schuifkastenopmaat.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden