Schuifkasten op maat

4 populaire typen plafondlampen

Geplaatst op

Er bestaan super veel soorten plafondlampen. Het kiezen van de juiste plafondlamp kan overweldigend zijn. Naast de keuze tussen de verschillende stijlen, ontwerpen, vormen en afwerkingen moet je ook nog kiezen uit wat voor soort licht je graag wilt hebben. Wil je echt een werkgebied verlichten? Of wil je met het licht meer sfeer creëren? Lees meer over de verschillende typen plafondlampen

Kroonluchters

Deze prachtige en elegante plafondlampen worden al jarenlang gebruikt om kamers te voorzien van licht en een chique elegante uitstraling. Vandaag de dag zijn kroonluchters nog steeds vrij populair. Deze zie je dan ook terugkomen in huizen met verschillende stijlen. Je kunt de verfijnde vintage modellen scoren of gaan voor een moderne minimalistische kroonluchter. 

Inbouwverlichting 

Vaak is erg extra behoefte aan licht in een kamer en voldoet 1 hanglamp of 1 plafonniere niet. Inbouwspots zijn de perfecte oplossing voor meer licht en/of meer sfeer. Je kunt spots laten installeren met een dimmer, waardoor je de felheid van de lamp kunt verstellen. Spots passen erg goed in huizen met een modern interieur. 

Hanglampen

Hanglampen hangen vanaf het plafond vaak laag op bijvoorbeeld de eettafel. Hanglampen worden dan ook meestal gebruikt op plaatsen waar direct licht is vereist en hangen vaak boven een bepaald meubelstuk. Hanglampen kun je goed combineren met inbouwverlichting. Je zou een hanglamp ook in de slaapkamer kunnen hangen, wel moet je er goed op letten dat je er nog makkelijk onderdoor kunt lopen. 

Multifunctionele lamp

Naast de standaard lampen kun je ook gaan voor een multifunctionele lamp, zoals een plafondventilator. Bij deze lampen profiteer je van een lekker verkoelend briesje en een verlichte kamer. Mocht het winter zijn of je hebt geen behoefte aan een briesje kun je ook alleen het licht aanzetten. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om alleen de ventilator aan te zetten. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over maatwerkmeubels? Design voor je woning? Lees de teksten op onze site, dan weet je zeker dat je goed zit!

Contactgegevens

Via info @ schuifkastenopmaat.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden