Een waterontharder maakt duurzame wonen easy

In deze blog gaan we je meer vertellen over wat je gemakkelijk kunt doen om duurzamer te wonen. Lees snel verder.

We hebben het op onze site vaak over meubels en de inrichting van je woning, maar ook de woontechniek ervan bepaalt het comfort in je huis. Daar willen we je vandaag graag wat meer over vertellen. Een waterontharder is een manier om duurzamer te wonen en daarbij ook nog minder te betalen voor de energierekening. Maar hoe zit dit dan precies. Natuurlijk nemen we dat met je door in deze blog.

Apparaten werken beter en gaan langer mee

Wanneer je een waterontharder in huis installeert, dan zul je zien dat je apparaten een stuk schoner zijn. De vaatwasser bijvoorbeeld. Je zult zien dat dit ding minder onder de kalkaanslag zit. Dit betekent dat hij beter werkt. En daaruit vloeit voort dat er minder energie gebruikt wordt. Het feit wil namelijk dat apparaten met kalkaanslag, zoals de wasmachine en de vaatwasser, meer energie gebruiken en sneller stuk gaan. Op deze manier betaal je meer voor je energierekening en ook de aanschaf van nieuwe apparaten is iets wat aardig in de papieren kan gaan lopen.

Welke waterontharder moet ik hebben?

Je hebt grofweg de keuze uit twee soorten waterontharders: een ionische waterontharder met een zoutreservoir en een magnetische waterontharder die met magneten werkt. Wij raden je zeker aan om te gaan voor de tweede optie. Een zoutreservoir maakt dat er zout in het water komt, dat is slecht voor planten en dieren. Daarom is het goed om te gaan voor een magnetische ontharder die water bestraalt en zorgt dat kalkaanslag zich niet gaat vormen in machines. Op deze manier gaan die dingen veel langer mee. Dat betekent een aanzienlijke besparing. Ook werken ze veel beter. Dat maakt dat ze minder stroom vreten. Ook dat zorgt voor de nodige besparing.
Wil je meer interessante blogs lezen, dan raden we je zeker aan om eens verder te lezen op onze site. We hebben tal van interessante blogs voor je waar je zeker je voordeel mee kan doen.