Schuifdeuren

Verschillende Schuifdeuren en systemen

Bij vlakkeschuifdeuren bent u in ieder geval 8 cm ruimte kwijt voor het schuifdeursysteem, het voordeel is dat de ruimte voor de kast vrij is, omdat u geen draairuimte nodig heeft voor de deuren. Voor de plooi schuif deur geldt dit niet, ook deze heeft enige draairuimte nodig.

Visueel gezien de geven vlakschuifdeur en de plooischuifdeur bij een gesloten kast een rustig beeld, omdat de gesloten deuren in één vlak liggen. De andere deursystemen verspringen ten opzichte van elkaar bij een gesloten kast.

Vlakschuifdeur (nieuw systeem)

schuifdeuren vlakschuifdeur

Voorliggende

schuifdeuren voorliggend

Inliggende

schuifdeuren inliggend

Plooi

plooischuifdeur schuifdeuren

 Schuifdeuren

schuifdeuren kasten arnhem op maat

De foto die u hier ziet zijn inliggend systeem. De deuren hier hebben een aluminium omrading met gespoten binnendelen. Daarnaast is bij deze deuren ook nog in 2 kleuren uitgevoerd. zwart en wit, deze kleuren zijn over elkaar heen gespoten, om een strakke lijn te krijgen is de deur met speciaal tape afgeplakt geweest.

Profielen

Er zijn verschillende aluminium profielen te verkrijgen voor deze types. Zie hier onder de afbeeldingen

materiaal-greeplijs schuifdeuren materiaal- materiaal--wiel materiaal-schuifdeuren-rail-boven materiaal-schuifdeuren-onderrail-smal materiaal-schuifdeuren-onderrail-breed materiaal-greeplijs materiaal-bovenwiel-met-stop materiaal-schuifdeuren-bovenrail-breed materiaal--boven

Er zijn heel wat onderdelen nodig om een complete deur te verkrijgen. Onder rail , boven rail, onder wielen , boven wielen, greeplijst, onderlijst van de deur. Waar nodig een boven stop in het rail systeem voor de deur

Welke materialen

Om tot een goed ontwerp te komen is het nodig ook keuzes gemaakt worden voor de te gebruiken materialen. Om een goede keuze te maken is het van belang te weten welk doel het meubel heeft. Welke materialen zijn er die gebruikt kunnen worden voor een kast: